Tilbakeblikk 2016

2016 var en suksess for MakeMusic. Lokallagene har via en rekke kurs og arrangementer fått mer kompetanse, mye motivasjon, og blitt bedre kjent med hverandre.

Året startet med et seminar i søknadsskriving i februar. Mange medlemmer fra flere lokallag deltok på Radisson Blu på Gardermoen for å lære å skrive gode søknader Flere lokallag fikk som resultat av dette støtte til kompetansehevende tiltak til sin forening.

I mars arrangerte MakeMusic et lydkurs i Hamar med over 70 deltakere. Lydkurset gikk inn på live lydmiks, arbeidsforhold og grunnleggende lydteknikk. Vi arrangerte dette kurset igjen i oktober for lokallagene fra Vestlandet og Nord-Norge, denne gangen med 60 deltakere. Deltakerne sitter igjen med erfaring med mikrofonplassering, arbeidsmetodikk og prioriteringsrekkefølge i en live lydmiks.

I april dro flere medlemmer til Musikmesse i Frankfurt for å få med seg det nyeste innenfor musikkpedagogikk, instrumenter og lydsystemer. I april gjennomførte vi også flere omfattende kurs innenfor studioopptak, kor, orkester og musikkproduksjon.

Late Night Music Show (LNMS) var MakeMusics største prosjekt i 2016. I månedene frem mot arrangementet var det mye engasjement rundt Instagramkonkurransen. På selve festen konkurrerte lokallagene om flere gode premier for beste fremføring av diverse sanger de hadde arrangert selv. Vi fikk tilbakemeldinger om at mange, særlig av de yngste, aldri hadde hatt det så moro på scenen før, og at dette motiverte dem veldig! Vi gleder oss derfor til å arrangere LNMS igjen i 2017.

I juni og juli ble det arrangert sesongavslutningskonserter i de aller fleste lokallag. Enten om det var St. Hans, musikkskoleavslutninger eller avslutningsturer, sørget lokallagene for at deltakerne fikk en verdig avslutning etter en vellykket sesong.

Lokallagene fikk utbetalt drift- og prosjektstøtte fra Frifond Organisasjon i september. Dette kommer godt med til lokaler skal leies, musikkrekvisita og inventar som skal kjøpes inn, og annet som trengs for å skape aktiviteter i lokallagene. I forbindelse med denne støtten arrangerte MakeMusic et seminar i effektiv foreningsdrift, samt kreativitet rundt aktiviteter i foreningene.

Hva er vel julen uten musikken til å ringe den inn? MakeMusics lokallag holdt julekonserter over hele Norge. Det var fra julemarked i Bergen, luciatog i Stord og til juleavslutningskonsert i Sandefjord. Dette markerte slutten på et musikkrikt år.

Vi takker alle lokallag av MakeMusic, og særlig ildsjelene rundt omkring, for et 2016 fullt av musikk og opplevelser. Vi gleder oss til 2017!

Bildegallerier

Kontakt oss

MakeMusic
Høyvangvegen 90
2322 Ridabu

Telefon: 900 82 586 

  Følg oss på YouTube
  Følg oss på Facebook
  Følg oss på Twitter