Smittevern for musikkøvelser

Endelig kan vi spille sammen igjen! Med maks 30 deltakere, og minst to meters avstand mellom hver, kan våre lokallag igjen ha øvelser!

Norsk Musikkråd har utarbeidet en veileder for øvelser og samspill som ble godkjent av myndighetene onsdag 22. april!. Med maks 30 deltakere, og minst to meters avstand mellom hver, kan våre lokallag igjen få samles! Korona har vært en utfordring for oss, men dersom alle følger veilederen er det igjen tid for å skape musikk sammen.

Det er utarbeidet en veileder og en plakat. Deltakere på musikkøvelser må gjøre seg kjent med smittemåte og symptomer slik det står beskrevet på Folkehelseinstituttets websider. Klikk på forsiden nedenfor for å laste ned hele veilederen (PDF 1,6MB), og høyre bilde for å laste ned plakaten.


Hovedpunkter

Klikk på bildene over for å laste ned enten hele veiledningen eller en plakat som kan brukes der dere har øvelse. Flere plakater kan lastes ned på Norsk Musikkråds websider. Der kan vi bl.a. også lese følgende 5 hovedting fra veilederen:

  • Syke personer skal ikke delta på musikkøvelser
  • God hygiene
  • Ingen fysisk nærkontakt mellom personer
  • Ingen sambruk av instrumenter og utstyr
  • Øvingslokalet må være egnet: Nok plass til utøvere og utstyr

Ikke gjennomfør musikkaktivitet med mindre du er helt trygg på at aktiviteten ikke bidrar til økt smitterisiko. Den som er ansvarlig tilrettelegger av musikkøvelser har et særskilt ansvar for å informere. Det anbefales at veilederen sendes til alle utøvere som skal delta, og at plakaten skrives ut og henges opp på et synlig sted i lokalet.

Les her for spørsmål og svar rundt veilederen!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andre artikler