Samspillhelg

Helgen 28.-30 mars var 30 musikere samlet til en kreativ kurshelg avholdt av MakeMusic.

 Kurs og workshops i låtskriving, samspill, improvisasjon i orkestersammenheng, samt øvemetodikk gjorde helgen spennende og inspirerende.

 Låtskrivingskurset ga anledning til analyse av to enkle låter for å forstå både form, harmonisk oppbygging og melodiforløp. Deretter ble kursdeltagerne fordelt i små grupper slik at hver enkel kunne begynne å komponere sin egen låt. Noen av de låtene ble arrangert for orkester og fremført på konsert søndagen.

 I kurset “Samspill og Improvisasjon» fikk kursdeltagerne utlevert et kompendie med beskrivelse av det musikalske grunnlaget for arrangering av et ”live arrangement”. Hver musiker fikk en enkel melodi med akkorder og utviklet det på improvisatoriske grunnlag til et orkesterarrangement.

 Et foredrag om øveteknikk ga deltakerne nye impulser for sin daglige øveøkt.

 Mot kursavslutningen var det fokus på praktiske utførelser, og søndagen ble i samarbeid med Hamar Musikkforum holdt en liten konsert.

 En nyttig og inspirerende helg for alle deltakerne!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre artikler

Søk Frifond Kompetanse & Aktivitet nå!

Søk støtte til komptansehevende tiltak i ditt lokallag direkte fra Norsk Musikkråd innen 25. februar! NB: Dette gjelder kun for tiltak dere gjennomfører FØR 31. mai i år!